Individuele behandeling

Over mijn praktijk

Mijn praktijk is gespecialiseerd in het behandelen van psychische klachten, zoals stressklachten, burn-out, somberheid, slaapklachten of angstklachten. De klachten zijn vaak het gevolg van een vervelende gebeurtenis (bijv. overlijden, echtscheiding, traumatische ervaring), zelfbeeldproblemen (onzeker voelen), een ongewenste situatie (bijv. werk- of privéproblemen), of ‘conclusies’ die je hebt getrokken door ervaringen in je leven.

Daarnaast ga ik graag aan de slag met stellen met relatieproblemen.

Voor mij is iedere cliënt uniek, met z’n eigen unieke ervaringen, eigenschappen en werk- en/of leefsituatie. Dat vraagt om een unieke aanpak en betekent dat ik geen standaardprotocollen hanteer, maar steeds toepas wat aansluit bij de hulpvraag van de cliënt. Voor mij zijn de doelen die de cliënt wil behalen het uitgangspunt. Dat betekent ook dat ik geen diagnoses stel (geen DSM codes hanteer), maar uit ga van wat de cliënt in zijn of haar leven wil veranderen.

Daarnaast zie ik de behandeling als een proces dat ik samen met de cliënt doorloop. Dat betekent dat we steeds samen bepalen welke volgende stap we in het traject nemen. 

 

 

Intake

Tijdens een intakegesprek zal ik met je nagaan wat er aan de hand is en of je bij mij aan het juiste adres bent. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we nagaan of er in voldoende mate een klik tussen ons is. Zo ja, dan formuleer ik de hulpvraag die ik tijdens de eerste sessie met je bespreek. Daarna gaan we aan de slag. 

Bij complexe problematiek die langdurig behandeld moet worden verwijs ik door.

 

De behandeling

Ik werk in een ontspannen sfeer, waarbij persoonlijk contact en respect voorop staan. Ik neem dan ook ruim de tijd om dat mogelijk te maken. De gesprekken duren normaal gesproken ongeveer een uur, maar er is een uitloopmogelijkheid tot maximaal 75 minuten.

Ik beschik over uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van behandeling van:

  • een breed scala aan psychische klachten,
  • werkgerelateerde problemen,
  • persoonlijke problemen,
  • relatieproblemen.

Bij de behandeling maak ik gebruik van coachtechnieken gecombineerd met de volgende therapievormen: ACT, cognitieve gedragstherapie, EMDR en schematherapie.

En bij paren met relatieproblemen pas ik relatietherapie toe op basis van EFT (Emotionally Focused Therapy).