Relatietherapie

Over relatietherapie

De energie is weg. Je voelt je eenzaam in de relatie en het lukt niet meer om elkaar te begrijpen. Je hebt het gevoel dat je steeds verder uit elkaar groeit.

Gelukkig kan relatietherapie helpen om elkaar weer te begrijpen. Dat partners zich (weer) ’emotioneel’ verbonden gaan voelen. Een hele belangrijke randvoorwaarde voor een goede relatie!

Toch is het doel van de relatietherapie voor mij niet zozeer de relatie ‘te redden’, maar is veel meer gericht op wat nodig is zodat beide partners een zo gelukkig mogelijk leven kunnen leiden.

Dat kan dus ook betekenen dat partners door de therapie tot de conclusie kunnen komen dat het beter is een andersoortige relatie aan te gaan of de relatie te verbreken.

Ik heb in 2014-2015 de relatietherapie opleiding gedaan, omdat ik de dynamieken in liefdesrelaties beter wilde leren begrijpen.

Ik heb gemerkt dat relatietherapie een heel ander vak is dan individuele therapie, waar hele andere vaardigheden en kennis voor nodig zijn. Voor mij is het dan ook geen therapie die je ‘er even bij doet’.

Vandaar ook dat ik speciaal een website over relatietherapie heb gemaakt (klik hier), waar ik specifieke kennis en ervaringen over relatietherapie kan delen.

Ik hoop ook de komende jaren nog vele stellen te ontmoeten en samen met hen aan de slag te gaan!

Relatietherapie